Vaderdag

Nog nooit eerder heb ik er bij stil gestaan.
Hoe speciaal dagen kunnen worden die je eigenlijk voorheen helemaal niet zo speciaal vond. Omdat we het allemaal als gewoon ervaren.
Als alles tenminste gewoon verloopt zoals verwacht of gepland.
Pas als je leven overhoop gegooid wordt realiseer je je dat het allemaal niet zo gewoon is.

Papa's in de hemel

Dan ga je zelfs die dagen waarderen die je voorheen als commercieel betitelde.
En er ook een beetje tegenop zien. Net als die andere ‘feest’-dagen.

Je was de leukste vader die ik ken. Wat was je trots toen je, op 16 januari 1999 om 17:09, je dochter voor het eerst zag. En de blik in je ogen toen je haar voor het eerst in je armen hield zal ik nooit meer vergeten. Jullie hadden samen pret voor tien. En deden ook heel graag dingen die eigenlijk niet mochten. Nou ja, niet mochten….op tafel dansen en van bank naar bank springen is natuurlijk ook gewoon leuk. En wat fijn als je een vader hebt waarvan dat mag en die het dan ook nog op film vastlegt. Die herinnering kunnen we nu via de USB terugkijken zo vaak als we maar willen. Daarop ook een prachtig filmpje van Juul die, net als Papa, op de bank hangt met haar voetjes op tafel.

Jong

Duo list en bedrog, twee handen op één buik, samen één.
Een geweldig team.

Ook tijdens onze vakanties.
Samen een picknickplek vinden op een Aire Naturel en route naar Vazerac.

En route

Samen door een kasteel in Carcassonne op onderzoek uit en lachen om de andere toeristen die veel te dure souvenirs kopen in plaats van te genieten van al het moois wat een historische stad je te bieden heeft. Genieten van koffie op een zonnig terras in een klein achterafstraatje in plaats van op dat bizar dure plein. Genieten van een dinertje bij een lokaal tentje, liefst wel met WiFi….

Carcassonne

In de tijd van de kleuter- en basisschool kwam Julia met de raarste knutsels thuis.
Hoe ze iedere keer weer van die onzinnige knutselwerkjes konden verzinnen was jou echt een raadsel. Maar je gebruikte trouw die beschilderde liniaal gemaakt in groep 4 en je liep zo trots als een pauw rond met een met stift bekraste stropdas.
En later kon je smakelijk lachen om het feit dat Juul je jouw vaderdagcadeau vrijwel standaard een dag te vroeg gaf omdat ze het niet langer voor zich kon houden.
De ontbijtjes werden steeds later gemaakt, en aan het begin van de pubertijd toen het uitslapen begon heb ik die taak met liefde van je dochter overgenomen. Want ook ik vond jou een superpapa. En legde je dus, net als Juul, graag in de watten. Ontbijt werd brunch en verhuisde van bed naar tafel maar was net zo gezellig. En geen kruimels in bed is ook wat waard.

Tijdens onze laatste vakantie samen maakten we ook dit jaar de jaarlijkse ‘foto op de brug’. Wanneer die traditie is gestart weet ik niet zo goed maar ik kan het me in elk geval van de laatste acht jaar herinneren. Meestal en profil of wegkijkend, er is er geloof ik maar één waarop jullie in de lens kijken. De laatste is afgelopen vakantie gemaakt in Auch, op onze laatste volle dag samen.

Brug

En de allerlaatste foto van jullie samen is die waarop Julia jouw haar scheert met de tondeuse. Er is ook een filmpje van. Maar omdat ik zo ‘handig’ ben met de videofunctie van de iPhone duurt die maar een paar seconden. Wat vind ik dat nu extra jammer, want jullie hadden dikke pret samen. Zoals altijd.

Scheren

En nu, de eerste Vaderdag zonder vader.
Bizar. Het had nooit zo mogen zijn.
Maar het is wel zo.

En net als altijd gaat Julia er op haar eigen bijzondere manier mee om.
Door een prachtige zin uit een lied van One Direction achterop een evenzo bijzonder bordje te schrijven. Een zin uit het lied ‘Story of my life’ wat Julia uitkoos om te draaien op jouw uitvaart. Dat bordje, dat brengen we zondag naar jou toe.

Papa ik hou steeds meer van jou

We missen je Tjebbe.
Je bent de beste Papa die er bestaat.
En je hebt een dochter uit duizenden.
Een kanjer van een meid die zich een slag in de rondte werkt om toch over te gaan. Ondanks alles.
Wat zou je trots op haar zijn. Zoals je zelf vaak zei “Als een aap met zeven l*****”.
En wat mag je trots op jezelf zijn, dat je zo’n lieve mooie meid op de wereld hebt gezet. Daarmee heb jij de wereld een stukje mooier gemaakt….
XXX

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s